20 fantastiske tweets fra Paincloud

Silvernail_Fotor
Foto: Carolyn Silvernail

Vi er hos Smertespecialisterne meget stolte og beærede over, at have fået lov til at  repræsentere DanmarkPaincloud Convention i Oslo. Der var over 100 sundhedsprofessionelle som deltog, fra mere end 12 forskellige lande og fra 4 forskellige kontinenter.

Disse sundhedsprofessionelle var så heldige at kunne se en række fremragende præsentationer med internationale fagfolk og forskere såsom Dr. Jason Silvernail, Dr. Silje Endresen Reme PhD, Dr. Tasha Stanton PhD, Dr. Mary O’Keeffe PhD, Todd Hargrove, Dr. Derek Griffin PhD, Joletta Belton og Smertespecialisternes egen Lars Avemarie. Paincloud blev til for at gøre det lettere for terapeuter og behandlere at implementere den nyeste viden om forskning, smertebehandling, klinisk ræsonnering og smertevidenskab til deres praktiske hverdag.

Smertespecialisternes præsentation blev helt utroligt godt modtaget, twitter var fyldt med tweets fra vores præsentation i flere timer efter præsentationen.

Paincloud-tweets_lars2

Paincloud-tweets_lars1

Emnet for præsentationen var “How to detox your clinical reasoning process” og grundideen var at en idé (eller modalitet) kan være både god og dårlig, og at en dårlig idé/metode kan rekonceptualiseres som en form for virus. Som kan have spredt sig rundt, og inficere sundhedsprofessionelle.

“An idea is like a virus. Resilient. Highly contagious. The smallest seed of an idea can grow. It can grow to define…or destroy you.” Ziad K. Abdelnour

En dårlig eller forkert klinisk teori eller idé er nogen vi helt klar skal være kritiske overfor, og som er noget vi skal “detoxe” os fra. Kun de idéer som overlever vores kritiske blik og vores spørgsmål bør være dem som vi behandler vores patienter med. En ting som vi også gennemgik i vores præsentation var at fundamentet for klinisk ræsonnering er kritisk tænkning, faktisk kan klinisk ræsonnering ses som undergruppering og specifik form for kritisk tænkning.

Det, vi ikke ønsker, er at opbygge en masse klinisk ræsonnement oven på en mængde idéer og teorier som der er fyldt med logiske fejlslutninger, forkerte præmisser og fejlagtige antagelser. Så har vi bygge vores klinisk ræsonnering på et meget usikkert og ikke-stabilt fundamentet.

I tekstbøger om kritisk tænkning er der flere forskellige elementer som man skal lære om, blandt disse er kognitive bias og logiske fejlslutninger.

Kognitive bias og logiske fejlslutninger (logisk ugyldig argumenter) er ting som man ikke naturligt kan genkende, og man skal træne sig selv i at vide hvilke kognitive bias og logiske fejlslutninger som der findes. Kognitive bias er systematisk fejl i ens tænkning, som påvirker de beslutninger og valg som man gør. En logiske fejlslutning er argumenter som er i modstrid med den formelle logiks regler. Siden antikken har de fejlslutninger, der umiddelbart giver indtryk af at være legitime argumenter, men som ikke er det, været af særlig interesse.

Den største kognitive bias er den som kaldes bias blind spot, der en typisk fejl som mange laver, når de antager at alle andre mennesker bliver påvirket af forskellige bias, men ikke dem selv.

“The overlooked reason is that there are two components to each bias. The first is the phenomenon itself. Confirmation bias, for example, is your tendency to seek out confirmation information while ignoring everything else. The second is the belief that everyone else is susceptible to thinking errors, but not you. This itself is a bias – bias blind spot – a “meta bias” inherent in all biases that blinds you from your errors.” Samuel McNerney, The Bias Within The Bias, Scientific American, 2013

I vores præsentation på Paincloud, fremlagde vi to grundprincipper for god tænkning.

The first rule of Critical thinking club is: You do not automatically assume that people are logically reasoning individuals

The second rule of Critical thinking club is: You do not automatically assume that you are a logically reasoning being

Det var over 130 live tweets fra Paincloud, og en kæmpe mængde værdifuld video og kliniske guldkorn fra weekendens convention. Nedenunder har vi udvalgt 20 af de bedste tweets fra Paincloud, enkelte fra vores egen præsentation.

 

Tweets_best_of_PC_01Tweets_best_of_PC_02

Tweets_best_of_PC_03
Tweets_best_of_PC_04

Tweets_best_of_PC_05

Tweets_best_of_PC_06
Tweets_best_of_PC_07

Tweets_best_of_PC_08

Tweets_best_of_PC_14
Tweets_best_of_PC_11

Tweets_best_of_PC_12
Tweets_best_of_PC_09

Tweets_best_of_PC_13

Tweets_best_of_PC_15

Tweets_best_of_PC_16

Tweets_best_of_PC_17

Tweets_best_of_PC_18

Tweets_best_of_PC_19

Tweets_best_of_PC_20