Anbefalede bøger om kritisk tænkning, klinisk ræsonnering og videnskabsteori

Critical_Thinking_edit

Vi får tit spørgsmål omkring hvordan man kan lære mere om kritisk tænkning og klinisk ræsonnering. Mange af vores deltagere på vores kurser i kursusrækken, har også tit spørgsmål omkring hvordan de kan lære mere, og hvilke bøger vi hos Smertespecialisterne anbefaler, for at lære mere om kritisk tænkning, klinisk ræsonnering.

Her finder du de lærebøger om kritisk tænkning, klinisk ræsonnering og videnskabsteori, som vi hos Smertespecialisterne anbefaler. Bøgerne er listet efter kompleksitet. Derfor anbefaler vi at man starter med at læse nummer et på listen, derefter nummer to, og efter det fortsætter med at arbejde sig ned gennem listen.

Smertespecialisterne anbefaler disse bøger om kritisk tænkning og klinisk ræsonnering:

1. Videnskabsteori – En grundbog af Jacob Birkler (Dansk)
2. In Evidence We Trust af Jamie Hale
3. Being Logical af McInerny
4. The Art of Thinking Clearly af Dobelli
5. Logically Fallacious af Bennett
6. Critical Thinking af Bowell og Kemp
7. Clinical Reasoning in the Health Professions af J. Higgs
8. Attacking Faulty Reasoning af T. Damer

En ting jeg vil nævne her til sidst, er at jeg for nylig er blevet spurgt om jeg ville være med i rundbords debat, omkring hvordan man dygtiggøre sig i den videnskabelige metode. Denne debat er blevet publiceret i Jamie Hale nyeste bog “In Evidence We Trust”.

Jeg husker, at læse Jamies bog “Should I Eat the Yolk?” for mange år siden.  Jeg har genlæst den mere end en gang siden, og at være med i en af hans bøger anser jeg som en stor ære.

Mit indlæg er lige mellem træningsspecialist Bret Contreras, MA, CSCS og muskelvækstforsker Brad Schoenfeld, Ph.D, som jeg anser for at være yderst kloge kolleger.

“I was informed yesterday that In Evidence We Trust will be added to recommended reading list for a University course on Research Methods and Stats.” Jamie Hale

Det faktum at “In Evidence We Trust” lige er blevet valgt som anbefalet læsning i et universitets kursus om Research Methods, gør bare denne ære endnu størrer.