Anbefalede bøger om neurovidenskabelig smertemodulation

books_evidence

Vi får en del spørgsmål omkring hvordan man kan lære mere om Neurovidenskabelig smertemodulation. Mange af vores deltagere på vores kurser, samt læsere af vores artikler, har også tit spørgsmål omkring hvordan de kan lære mere, og hvilke bøger vi hos Smertespecialisterne anbefaler, for at lære mere om evidensbaseret smertebehandling.

Her finder du de bøger om Neurovidenskabelig smertemodulation, som vi hos Smertespecialisterne anbefaler. Bøgerne er listet efter kompleksitet, og med en tiltænkt progression, samt skift af fokus. Derfor anbefaler vi at man starter med at læse nummer et på listen, derefter nummer to, og efter det fortsætter med at arbejde sig ned gennem listen.

Men før man begynder at læse disse bøger, vil vi anbefale at man læser disse bøger først om den moderne smertevidenskab, kritisk tænkning og klinisk ræsonnering, samt neurovidenskab. Vi mener at det er vigtigt at have et solidt fagligt fundament, for ens forståelse af dette komplicerede materiale, før man læser disse værker.

 

Smertespecialisterne anbefaler disse bøger om neurovidenskabelig og evidensbaseret smertebehandling:

1. Pain a textbook for health professionals, 2th edition. af bl.a Dr. Hubert van Griensven, PhD

2. Fordyce’s Behavioral Methods for Chronic Pain and Illness af bl.a  Dr. Vlaeyen, PhD

3. Changing For Good af Dr. Prochaska, PhD

4. Motivational Interviewing in Health Care af Dr. Miller, PhD & Dr. Rollnick, PhD

5. Pain: Psychological Perspectives af bl.a Dr. Hadjistavropoulos, PhD

6. Wall & Melzack’s Textbook of Pain, 6th edition af bl.a Dr. Tracey, PhD og Dr. Turk, PhD