Smertespecialisterne og internationale webinars

webinars

Paincloud har nu været i gang i et stykke tid. Der er nu små ti webinars om den moderne smertevidenskab og smertebehandling fra nogle af de mest fremragende internationale foredragsholdere.

Vi er stadig stolte og beærede over at repræsentere Danmark på denne liste over internationale foredragsholdere fra USA, England, Canada, Norge, New Zealand og Australien. Læs mere om Paincloud her.

Listen over disse foredragsholdere indeholder nogle af verdens mest anerkendte faglige eksperter når det kommer til neurovidenskab, den moderne smertevidenskab samt smertebehandling, og omfatter bl.a eksperter og klinikere såsom:

Dr. Jason Silvernail, Dr. Jonathan Fass, Adam Meakins (The Sports Physio), Dr. Kjartan Vibe Fersum, Diane Jacobs (HumanAntiGravitySuit), Ben Cormack (Cor Kinetic), Sigurd Mikkelsen, Dr. Greg Lehman, Dr. Sandy Hilton, Dr. Bronnie Lennox Thompson (Healthskills) og Todd Hargrove (Bettermovement).

Smertespecialisterne har afholdt de to internationale webinars, som vi skulle afholde hos Paincloud. På vores første internationale webinar var temaet de to populære smertemodeller og et kig på, hvad der rører sig forskningsmæssigt lige nu, når vi taler om nye smertemodeller.

På vores andet webinar dykker vi endnu dybere ned i den moderne smertevidenskab og kiggede på smertemodulation og smertetransmission, samt de faktorer som påvirker vores oplevelse af smerte. Webinar serien hedder “Pain – A comprehensive multifactorial view” og del 1 hedder “The prevalent pain models and beyond” og del 2 “Modulation of pain and pain processing”.

Vi har fået stor positiv international feedback på disse webinars, og vi er meget glade for at kunne hjælpe sundhedsprofessionelle (såsom fysioterapeuter, osteopater, kiropraktorer, naprapater, massageterapeuter, sygeplejersker og personlige trænere) fra hele verden til at få en dybdegående forståelse for smerters kompleksitet og de mange faktorer, som påvirker smerteoplevelsen.

Det er også glædeligt, at folk fra hele verden nu har mulighed for at få et indblik i dette forskningsbaserede materiale og ikke kun de sundhedsprofessionelle, som har mulighed for at komme på et af vore kurser i kursusrækken.

Det er også meget givende at kunne hjælpe disse sundhedsprofessionelle med at komme sikkert over den store kløft, der er mellem den moderne smertevidenskab og den nuværende kliniske smertebehandling. De er nu godt på vej (ombord) på dette paradigmeskift som er i gang inden for smertebehandling, og har nu fået en dybere forståelse af den stor grad af kompleksitet, som er indenfor dette felt.

Paincloud lavede efter vore foredrag en gengivelse af en af illustrationerne fra vores webinar om de forskellige faktorer, som påvirker smertemodulation. Som den moderne smertevidenskab har vist os. Dette ene billed blev hurtigt delt mere end 160 gange på de sociale medier. Noget, som klart fortæller at Smertespecialisterne er helt med i front på den international (smertevidenskab) scene.

Painclaud-shares

I det nye år skal vi lave yderligere tre webinars for Paincloud, det første bliver om placebo-effekten og den videnskabelige forskning om denne effekt. De to næste webinars bliver en serie på to dele om kritisk tænkning og klinisk ræsonnering for sundhedsprofessionelle.

Vi ser meget frem til at lære alle disse sundhedsprofessionelle at “fiske”, så de ikke behøver shoppe rundt efter fisk hver dag – når de er sultne. Vi glæder os til at lære dem om kritisk tænkning og klinisk ræsonnering så de kritisk kan evaluere og analysere den videnskabelige forskning og den kompleks information selv. Så kan de selv bedømme og vurdere, hvilke tiltag der er bedst for den individuelle patient eller klient.

“Give a man a fish and you feed him for a day, teach a man to fish and you feed him for a lifetime”

Læs mere om Smertespecialisternes mission her. Læs en forsknings-baseret smerte-definition her.