Kom til et spændende og lærerigt heldagskursus med fokus på neurovidenskabelig smertemodulation, kurset består grundlæggende af to dele.
Første del er en gennemgang af de mest populære terapeutiske metoder til smertehåndtering og behandling. Den anden del er en indføring i neurovidenskabelig smerte-modulation, og principperne bagved smertemodulation. Kurset inddrager viden om nervesystemet i behandling af smerte. Neurovidenskabelig smertemodulation er en videnskabelig og principbaseret tilgang til behandling af alle diagnoser hvor smerte er kardinal-symptomet, altså alle sygdomme og muskuloskeletale problematikker hvor smerte er det dominerende symptom.
På dette kursus er det også evt. praksis arbejde med case-stories. Som deltager på dette kursus bliver du medlem af en eksklusiv netværksgruppe hvor du får tilgang til yderligere ressourcer og derudover har mulighed for at sparre og stille spørgsmål til både undervisere og kollegaer.
Målet med netværksgruppe er også at gøre det let og overkommeligt at holde sig ajour med den nuværende smerteforskning, så man altid behandler ud fra den mest nuværende og opdaterede forskning omkring smerte. For at få størst muligt udbytte af dette kursus, anbefales det at man allerede har et kendskab til den biopsykosociale smertemodel, klientbaseret smerteundervisning, samt den moderne smertevidenskab. Det anbefales også at man er indsat i kritisk tænkning, epistemologi og videnskabsteori. Læs om Smertespecialisternes mission her.
Kurset er rettet specifikt mod sundhedsprofessionelle, såsom fysioterapeuter, ergoterapeauter, læger, sygeplejersker, psykomotoriske terapeuter, farmaceuter, tandlæger, psykologer og personlige trænere der ønsker forbedre deres evner inden for Neurovidenskabelig smertemodulation.
Vores kursus er baseret på videnskabelige studier samt reviews, fra f.eks European Journal of Pain, PAIN (Journal of the IASP), og Journal of the American Physical Therapy Association, British Journal of Sports Medicine (BJSM), Physical Therapy in Sport, Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, The Clinical Journal of Pain, The New England Journal of Medicine (NEJM), British Medical Journal (BMJ), The American Journal of Sports Medicine, samt PLOS Medicine med forskning fra f.eks Lorimer Moseley, McGill, Melzack, Wall, O’Sullivan, Hodges, Deyo, Boden, Boos, Zusman, Arendt-Nielsen, Puentedura og Louw.
På grund af vi hos Smertespecialisterne har et mål om at vores kurser har den højeste kvalitet, og største praktiske anvendelighed for vores deltagere, har vi valgt at lave en deltager-begrænsning. Dette på alle kurser i Smertespecialisternes kursusrække. Dette er også for at sikre mulighed for en reel interaktion med underviseren. Læs også om muligheden for Refresher-kurser her, og læs mere om Smertespecialisternes kursusrække af heldagskurser her.
I kurset indgår der en stor mængde uddybende skrifligt materiale, forskningsbaseret artikler og resumé af alle foredrag, samlet over 40 sider. Materialerne er nøje udvalgt med det formål at forstå dette paradigmeskift indenfor forskningsbaseret multifaktorielle smertebehandling. Kursusmateriale vil blive uddelt på kursusdagen.
Læs mere information om tilmeldning her.
Underviser: Fysioterapeut Lars Avemarie
Tid: Heldagskursus (kl. 09.00 – 17.30)
Deltagerbegrænsning: 8-12 personer (sundhedsprofessionelle)
Pris: 950 kr. pr. person. (ekskl. admin. gebyr på 70 kr.)