Time-to-learn_BWSmertespecialisterne afholder kurser, af kortere og længere varighed eller skræddersyede kurser, for institutioner, organisationer eller personalegrupper.

Kurserne er rettet mod sundhedsprofessionelle, såsom fysioterapeuter, ergoterapeauter, læger, sygeplejersker, psykomotoriske terapeuter, farmaceuter, tandlæger, psykologer og personlige trænere der ønsker opdateret deres viden om smertevidenskab og neurovidenskabelig smertemodulation.

Smertespecialisternes mål er med kursusrækken er at gøre det let og overkommeligt, at holde sig opdateret med den nuværende smerteforskning. Vi tror på at alle sundhedsprofessionelle ønsker at arbejde ud fra den nuværende forskning, og ikke videregive myter eller modbevist viden. Men vi erkender også at det er utroligt svært og til tider uoverskueligt at holde sig ajour med den nuværende forskning, deraf ideen til denne kursusrække. Kurserne tager udgangspunkt i deltagernes nuværende forståelse, og forsøger at bygge en bro mellem deltagernes kliniske erfaringer og den moderne smertevidenskab. Læs om Smertespecialisternes mission her.

“Smertespecialisterne er på alle måder en pioner på sit område. At udbrede kendskabet og forståelsen af smerte, kan hjælpe så mange sundhedsprofesionelle til, at kunne formidle smertens kompleksitet på et let og overskuelig måde videre til deres kunder” Heidi, Personling træner

Smertespecialisternes kursusrække indeholder tre heldagskurser. Første kursus er vores smerte-kursus, som er en gennemgang af den biopsykosociale smertemodel, og praktisk anvendelse af den med case-stories. Relevante forskning om smertens kompleksitet gennemgås også samt en indføring i klientbaseret smerteundervisning. Det andet kursus har fokus på klinisk ræsonnering og kritisk tænkning, samt yderligere cases-stories. På dette kursus vil du blive udfordret på dine færdigheder og evner omkring logik og ræsonnering. Dette gennem øvelser og opgaver som leder til en øget selvforståelse indenfor klinisk ræsonnering, samt skærper din egen-argumentation og din kritiske tænkning. Det sidste kursus i kursusrække omhandler Neurovidenskabelig smertemodulation, og er en indføring i principperne bagved 
smertemodulation, samt en kritisk gennemgang af de mest populære modaliteter indenfor smertehåndtering og de mest populære terapeautiske metoder.

SS-kursus

De tre kurser er tænkt at skulle give en fuldkommen indføring i den moderne smertevidenskab herunder Neurovidenskabelig smertemodulation, samt klientbaseret smerteundervisning. Kurserne er tænkt at skulle tages i den nævnte rækkefølge. Man er selfølgelig velkommen til at deltage på et enkeltstående kursus, hvis fokus er på et af kursus elementerne.

“Efter et kursus Smertespecialisterne har jeg fået et helt andet syn på smerter. Fantastisk spændende og lærerigt” Kasper, Fysioterapeut

Som deltager på kurser i kursusrækken bliver du medlem af en eksklusiv netværksgruppe. Hvor du får tilgang til yderligere ressourcer og derudover har mulighed for at sparre og stille spørgsmål til både undervisere og kollegaer. Målet med netværksgruppe er også at gøre det nemt og overkommeligt, at holde sig ajour med den nuværende smerteforskning, så man altid behandler ud fra den nuværende forskning og tilgang til smertebehandling.

Journals

Vores kurser er baseret på videnskabelige studier samt reviews, fra f.eks European Journal of Pain, PAIN (Journal of the IASP), og Journal of the American Physical Therapy Association, British Journal of Sports Medicine (BJSM), Physical Therapy in Sport, Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, The Clinical Journal of Pain, The New England Journal of Medicine (NEJM), British Medical Journal (BMJ), The American Journal of Sports Medicine, samt PLOS Medicine med forskning fra f.eks Lorimer Moseley, McGill, Melzack, Wall, O’Sullivan, Hodges, Deyo, Boden, Boos, Zusman, Arendt-Nielsen, Puentedura og Louw.

Alt hvad der bliver undervist kan dokumenteres med studier og de enkelte tilfælde hvor der ikke ligger studier som baggrund for vores udtalelser, eller kun få studier, bliver der gjort opmærksom på dette.

Læs mere om vores smerte-kursus, og vores kursus i klinisk ræsonnering og kritisk tænkning, samt det sidste kursus i kursusrække Neurovidenskabelig smertemodulation, under menupunkterne under kurser.

På grund af vi hos Smertespecialisterne har et mål om at vores kurser har den højeste kvalitet, og største praktiske anvendelighed for vores deltagere, har vi valgt at lave en deltager-begrænsning. Dette på alle kurser i Smertespecialisternes kursusrække. Dette er også for at sikre mulighed for en reel interaktion med underviseren.

Er man medlem af en organisation, personalegruppe eller institution som ønsker at sætte et kursus op, er man velkommen til at kontakte os her