Lars_nyJeg er en populær international foredragsholder, videnskabsskribent, personlig træner og så studerer jeg til fysioterapeut. Jeg har en stor passion for videnskabsteori, evidensbaseret praksis, træning, rehabilitering, smertevidenskab, klinisk ræsonnering, kritisk tænkning og argumentationsteori herunder særligt informel logik.

Jeg har arbejdet fuld tid i sundhedsbranchen i næsten et årti, den sidste tid som personlig træner. Før dette arbejdet jeg som leder med ansvar for 45 deltidsansatte i et træningscenter. Jeg har også arbejdet på koncernniveau, dette i en af de største danske fitness-kæder, indtil jeg besluttede at blive selvstændig.

I mit virke som personlig træner, har jeg specialiceret mig i træning af klienter med skader og kroniske smerter. Jeg har ofte fået henvist klienter fra læger og andre fysioterapeuter. Min ambition er at være en af de bedste i min profession, jeg bruger 8-10 timer om ugen for at holde mig forskningsmæssig opdateret.

Min baggrundshistorie er at jeg efter mit kursus i neurovidenskab og smerteforskning, begynde at læse forskellig faglitteratur om smerte og neurovidenskab. Derefter begyndte jeg at læse videnskabelige forskning og reviews fra internationale eksperter som smerteforskere Lorimer Moseley, Melzack, Wall, O’Sullivan, Hodges, Deyo, Boden, Boos, Zusman, Arendt-Nielsen, Puentedura og Louw.

Efter at have læst videnskabelige studier i nogle år, sideløbende med at jeg arbejdede med private klienter, begyndte jeg at dele ud af mine erfaringer om den moderne smertevidenskab. Igennem arbejdet med at udbrede den moderne smertevidenskab, har jeg været så heldig at få mulighed for at deltage i et mentor ligende forløb med internationle smerteeksperter Dr. Jason Silvernail, DPT (Doctor of Physical Therapy), og Dr. Jonathan Fass, DPT (Doctor of Physical Therapy) samt international foredragsholder (for bl.a ACE & NASM) og træningsspecialist Nick Tumminello.

Efter alt denne læsning søgte jeg ind på uddannelsen til fysioterapeut i 2014, efter at være blevet anbefalet dette af flere af mine undervisere. Og jeg var heldig at komme ind på studiet, noget jeg havde drømt om i mange år.

Jeg deltager aktivt i debatter på sociale medier og bliver ofte citeret af smerteeksperter såsom Dr. Kieran O’Sullivan, fysioterapeaut Diane Jacobs, Dr. Gregory Lehman, fysioterapeaut Barret L. Dorko, fysioterapeaut Sigurd Mikkelsen samt Dr. Jason Silvernail og Dr. Jonathan Fass.

Mit arbejde med at udbrede den moderne smerteforskning har jeg fået stor international anerkendelse, og mine artikler er blevet delt på et globalt plan. Mest anderkendelse har jeg fået for mine to længere artikler om smerteforskere Dr. Lorimer Moseley’s, og Dr. Adriaan Louw’s arbejde., samt min nyeste international artikel “Why Most People Are Wrong About Injuries and Pain”  som er blevet delt mere end 9000 gange alene på facebook.

Jeg har også bidraget og været med i to forskellige bøger, en omkring evidensbaseret praksis og en om træning, samt skrevet over 45 populærvidenskabelige artikler.

Mine interesser er: søvnvidenskab, herunder circadian rhythm, ernæringsfysiologi og ernæringsvidenskab, kosttilskud, exercise science, styrketræning, herunder hypertrofi, psykologi, og adfærdspsykologi, vægttabforskning, og kredsløbstræning. I øjeblikket mine primære interesseområder: neurovidenskab , fysioterapi, genoptræning, den moderne smertevidenskab, kritisk tænkning, logik og argumentationsteori.

 

Følgende artikler er skrevet af mig alene, eller sammen med Dr. Silvernail, DPT:

50 Shades of Pain with Dr. Lorimer Moseley, PhD

The Tao of Pain with Dr. Adriaan Louw PT, PhD

Why Most People Are Wrong About Injuries and Pain

Samt en debat omkring Pain Neurotags med bl.a Dr. Gregory Lehman, Todd Hargrovefysioterapeaut Sigurd Mikkelsen, Dr. Jason Silvernail og mig selv, læs debatten her.Curriculum Vitae

2016 – nu, videnskabsskribent hos SimpliFaster. Et website med fokus på Strength & Conditioning, og Track and field, samt kost og træning for atleter.

2015 – nu, Internationale foredragsholder hos Paincloud. Paincloud levere online videreuddannelse i form af video tutorials med videnskabelig og evidensbaseret information, samt viden om den moderne smertevidenskab, målrette til sundhedsprofessionelle, som arbejder med mennesker i smerte.

2014 – nu, Underviser og medgrundlægger af smertespecialisterne sammen med fysioterapeut Simon Kirkegaard. Afholdt flere kurser i den moderne smertevidenskab for sundhedsprofessionelle.

2014 – nu, Optaget på uddannelsen til fysioterapeut på UCC Campus Nordsjælland, Hillerød.

2010 – 2014, arbejdet som personlig træner i Sverige med eget firma, med fokus på evidensbaseret personlig træning, speciale i træning af klienter med skader og kroniske smerter.

2011 – 2013, Z-Health R-Phase og I-Phase kursus. Undervisning i neurologi og smerteforskning. Kursus i hvordan nervesystemet fungere, herunder bl.a gate control theory, og pain neuromatrix theory.

2008 – 2010, Ansat i fitness dk træningsudvalg, som har til ansvar at udvikle og kvalitetssikre på koncernniveau, samt sørger for at de varetages på den mest lønsomme måde.

2007 -2013, Nike/Inspire Convention. 3 dages kursus i træning og rehabilitering med b.la undervisere som træningsfysiolog Charles Poliquin, træningsfysiolog Dr. Jens Bangsbo, samt kiropraktor Dr. Eric Cobb. Deltaget i 2007, 2008, 2009, 2011, 2012 og 2013.

2007 -2010, Ansat som leder med ansvar for 45 deltidsansatte i centerets træningsteam, herunder personlige trænere, holdinstruktøre og fitnessinstruktøre, samt alt træningsudstyr i fitness dk afd. ABC.

2006 – 2008, Uddannet ved instruktørskolen som personlig træner, hold-instruktør, fitness-instruktør.

2006 – 2007, Ansat som fitnessinstruktør og receptionist med ansvar for bestilling af salgsvare samt lagerlogistik i fitness dk afd. ABC.

2004 – 2006, Arbejdet som chauffør i 3 x 34 transport.

2000 – 2004, Uddannet og ansat som DTP’er hos Identitet & Design Reklamebureau A/S.