neuroKom til Smertekursus 2.0 – et spændende og lærerigt heldagskursus hvor du får en dybdegående forståelse for smertens kompleksitet og de mange faktorer, som påvirker smerteoplevelsen. Gennem dagen vil du få gennemgået en opdateret tilgang til behandling af smerter som du straks kan bruge i din praksis og som vil forstærke de redskaber du allerede bruger i dine behandlinger. På dagen gennemgås de to dominerende smerte modeller kort, hvorefter der gåes i dybden med den biopsykosociale smertemodel.

Derefter gennemgås nuværende forskning om smertens kompleksitet, samt en indføring i klientbaseret smerteundervisning. Igennem hele dagen lægges der især vægt på kommunikation, som et aktivt redskab mellem behandler og patient. Du bliver klædt på til at kunne forklare smertevidenskab til dine patienter på en nem og forståelig måde. På dette kursus er det også en del praksis med case-stories. Læs om Smertespecialisternes mission her.

“En af de mest vidende personer på området, kan klart anbefales at søge ny eller opdateret viden her!” Jonas, Fysioterapeut

Smertespecialisternes mål er med dette kursus er at gøre det let og overkommeligt, at holde sig opdateret med den nuværende smerteforskning. Vi tror på at alle sundhedsprofessionelle ønsker at arbejde ud fra den nuværende forskning, og ikke videregive myter eller modbevist viden. Men vi erkender også at det er utroligt svært og til tider uoverskueligt at holde sig ajour med den nuværende forskning, deraf ideen til dette kursus.

Som deltager på kurser i kursusrækken bliver du medlem af en eksklusiv netværksgruppe. Hvor du får tilgang til yderligere ressourcer og derudover har mulighed for at sparre og stille spørgsmål til både undervisere og kollegaer. Målet med netværksgruppe er også at gøre det nemt og overkommeligt, at holde sig ajour med den nuværende smerteforskning, så man altid behandler ud fra den nuværende forskning og tilgang til smertebehandling.

“Kursets indhold er need-to-know om nyeste evidens og paradigmer indenfor smertevidenskab for personer som gerne vil tages seriøst som sundhedsprofessionelle i håndtering af og vejledning om smerter.” Christoffer, Fysioterapeut

Smertekursus 2.0 er rettet specifikt mod sundhedsprofessionelle, såsom fysioterapeuter, ergoterapeauter, læger, sygeplejersker, psykomotoriske terapeuter, farmaceuter, tandlæger, psykologer og personlige trænere, der ønsker opdateret deres viden om smertevidenskab og klientbaseret smerteundervisning.

JournalsVores kursus er baseret på videnskabelige studier samt reviews, fra f.eks European Journal of Pain, PAIN (Journal of the IASP), og Journal of the American Physical Therapy Association, British Journal of Sports Medicine (BJSM), Physical Therapy in Sport, Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, The Clinical Journal of Pain, The New England Journal of Medicine (NEJM), British Medical Journal (BMJ), The American Journal of Sports Medicine, samt PLOS Medicine med forskning fra f.eks Lorimer Moseley, McGill, Melzack, Wall, O’Sullivan, Hodges, Deyo, Boden, Boos, Zusman, Arendt-Nielsen, Puentedura og Louw.

Smertekursus 2.0 er en stærkt revideret, opdateret og forbedret udgave af det populære smertekursus (også kaldet moderne smertevidenskab). Alt materiale er blevet ajourført med den sidste nye forskning og yderligere evalueret, samt omstruktureret med brug af feedback fra tidligere kursister, derfor hedder det nu Smertekursus 2.0.

Læs også om muligheden for Refresher-kurser her, og læs mere om Smertespecialisternes kursusrække af heldagskurser her.

På grund af vi hos Smertespecialisterne har et mål om at vores kurser har den højeste kvalitet, og største praktiske anvendelighed for vores deltagere, har vi valgt at lave en deltager-begrænsning. Dette på alle kurser i Smertespecialisternes kursusrække. Dette er også for at sikre mulighed for en reel interaktion med underviseren.

“Smertekursus 2.0 favner bredt og kunne med fordel være obligatorisk for sundhedsfaglige instanser. Jeg havde personligt nogle huller i min viden om smerter, som gjorde at jeg til tider kom til kort, men er via kurset blevet klædt godt på, af den grundlæggende og dybdegående viden man får.” Kasper, studerende på fysioterapeutuddannelsen

I kursusprisen indgår der en stor mængde uddybende skrifligt materiale, forskningsbaseret artikler og resumé af alle foredrag, samlet over 40 sider. Materialerne er nøje udvalgt med det formål at forstå dette paradigmeskift indenfor smerteforståelse og -behandling. Kursusmateriale vil blive uddelt på kursusdagen.

Læs mere information om tilmeldning her.

 

Underviser: Fysioterapeut Lars Avemarie

Tid: Heldagskursus (kl. 09.00 – 17.30)

Deltagerbegrænsning: 8-12 personer (sundhedsprofessionelle)

Pris: 950 kr. pr. person. (ekskl. . admin. gebyr på 70 kr.)